Creëer de mooiste wenkbrauwen met Permanente Make Up

Van alle permanente make-up behandelingen, is de procedure om de wenkbrauwen te laten behandelen toch wel één van de meest gevraagde wereldwijd. En dat verbaast ons eigenlijk niets, je wenkbrauwen zijn als het ware de omlijsting van je ogen. Ze maken dat je er verzorgd en wakker uitziet en geeft je gezicht nét dat beetje meer stijl. Maar met alle verschillende technieken en stijlen die op dit moment gehanteerd worden door PMU specialisten, hoe weet je dan welke voor jou het meest geschikt is en vooral, bij wie je het beste terecht kunt? Wij hebben alle technieken voor je op een rijtje gezet. Deze technieken worden ieder jaar meer geperfectioneerd met een mooiere en vooral meer natuurlijke uitstraling.  

 En hoewel iedere techniek zijn eigen charme heeft, zijn ze allemaal verschillend én met een andere look. Dus zorg er zeker voor dat je goed geïnformeerd bent, wil je niet voor verrassingen komen te staan na de behandeling. 

Permanente Make Up Wenkbrauwen Algemene Informatie

 Eén van de manieren waarmee PMU kan worden aangebracht op je huid tijdens het plaatsen van de PMU, is met een zogeheten “digitale pen”, machinaal dus. Dit is een klein apparaatje met een klein naaldje, waarmee de specialist het pigment in de bovenste laag van je huid kan aanbrengen. Omdat het apparaat al het werk doet, hoeft de specialist die je hebt gekozen, niet al te veel druk uit te oefenen op de huid zelf. Dus, hoewel je het geluid van het machientje wel hoort, zul je er eigenlijk vrij weinig ongemak ondervinden. En vaak zul je merken dat het behandelde gebied ook iets sneller heelt, mits je de juiste nazorg ook toepast.  

Deze methode is geschikt alle huidtypes, maar komt vooral erg goed tot zijn recht voor personen met een wat meer vettige huid. Het talg in een vette huid heeft namelijk de neiging om het pigment wat sneller af te breken, waardoor je minder lang plezier van je behandeling zou kunnen hebben. Wat we je zeker ook willen aanraden, is om te controleren of de specialist die je gaat bezoeken, voldoende kennis heeft van pigmenten. Een groot gedeelte van alle personen waarbij het nodig is dat hun PMU op hun wenkbrauwen gecorrigeerd moet worden, doet dit omdat het pigment verkleurd is. Zo langzamerhand zien we alle kleuren van de regenboog voor bij komen.

Vergeet niet dat een goede specialist in Permanente Make Up talloze opleidingen heeft gevolgd en veel tijd en geld geïnvesteerd heeft in het zo goed mogelijk uitoefenen van haar vak. Dat verklaart meteen ook het prijskaartje voor een behandeling. Het is dus zeker geen goed idee om in te gaan op goedkope aanbiedingen via de diverse aanbiedingssites. Een goede specialiste zal nooit onder een bepaalde prijs gaan werken en zal hooguit een aanbieding doen op haar of zijn eigen website! 

Manueel 

Met deze methode zal je specialiste geen gebruik maken van een elektrische machine. De permanente make-up wordt aangebracht met de hand, zoals de naam al zegt. Het meest bekend is uiteraard Microblading. Met deze methode kan er bijzonder secuur en specialistisch gewerkt worden. Het pigment wordt met kleine ‘kloppende’ bewegingen vlak onder de huid aangebracht. 

 Welke technieken zijn er precies? 

Zo veel mensen, zo veel wensen. Misschien wel je een zo natuurlijk mogelijke uitstraling. Misschien ga juist voor een heel dramatisch effect. Klik op de links naar de volgende pagina’s om er precies achter te komen welke effecten er mogelijk zijn met PMU en welke voor jouw smaak het meest geschikt is.  

Schaduwtechniek

Er zijn vele technieken om een wenkbrauw op te bouwen. Met de schaduwtechniek ziet het eruit alsof er met een fijn en zacht potloodje de wenkbrauw als het ware geschaduwd. Geschikt voor mensen met een complete vorm maar te dun ‘begroeid’ en voor hen die het effect van een poederige wenkbrauw wensen. 

 Ombre

Dit is een vrij gestyleerde en uitgesproken vorm wenkbrauw uitgevoerd in een schaduwtechniek. Dit is het type wenkbrauw dat vooral erg in trek is bij de wat jongere dames op het moment. De wenkbrauw is vooraan mooi poederig en transparant terwijl hij naar de punt toe wat voller en strakker wordt. 

 Microblading

Bij microblading gebruikt de specialiste een manuele pen met daarin 12 ultrafijne steriele naaldjes op een rij. De naaldjes worden in de inkt gedoopt en vervolgens worden deze pigmenten in een vegende beweging aangebracht in de opperhuid. Er worden kleine ‘strokes’ gezet, die wenkbrauw haren nabootsen en die vrijwel niet van echt zijn te onderscheiden. Doordat de haartjes één voor één worden ‘getekend’ is het een behandeling waar de tijd voor genomen moet worden en die heel nauwkeurig moet gebeuren. Zo’n vier tot zes weken later word je verwacht om bij te werken.  

Softtap

Deze techniek wordt niet machinaal, maar gewoon met de hand door de specialist uitgevoerd. Door middel van een rij dunne naalden, die op een hoek zijn geplaatst, wordt er als het ware zachtjes op de huid geklopt (getapt) en dan op- en neer bewogen. De meeste personen die deze techniek hebben ondergaan, vinden dit een relatief prettige behandeling. De naald waarmee het wordt uitgevoerd is speciaal gecreëerd om te zorgen voor minimale beschadig van de huid.  

Hairstrokes 

Hairstrokes is het tekenen van hele dunne haartjes, dit kan met verschillende naalden gebeuren. Deze techniek is geschikt voor ieder huidtype. Eén van de technieken die veel gevraagd wordt in Nederland is de 3-D techniek die ook met deze techniek wordt toegepast. Zoek hiervoor uiteraard wel een goede specialiste. 

Penseeltechniek

Dit is redelijk nieuwe techniek in Nederland en wordt nog niet echt op grote schaal toegepast. De behandeling wordt uitgevoerd met een speciaal flexibel naaldje. Met deze techniek is het voor de specialist ook mogelijk om hele dunne haartjes te pigmenteren.  

Voor- en na de behandeling werkbrauwen

Op iedere pagina zul je ook de algemene voor- en nazorg maatregelen vinden. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk deze zijn. Je zult merken dat als deze maatregelen opvolgt, je uiteindelijk veel langer en veel meer plezier zult hebben van je behandelingen. Ook raden wij je aan om een speciale verzorgingscréme te gebruiken die speciaal voor dit doel is ontwikkeld. 

Bang voor de pijn? 

Over het algemeen valt het met de pijn best mee als je je wenkbrauwen laat behandelen. Mocht je er echt heel erg over inzetten, dan raden wij je aan om voor het bezoek aan de behandelde PMU specialist een bezoekje te brengen aan je eigen huisarts. Hij of zij kan je dan een receptje geven voor een verdovend zalfje genaamd Emla. Voel je vooral niet opgelaten, dit gebeurt heel veel en je arts zal er zeker niet van opkijken.