Wat als je veel vragen hebt over Permanente Make Up?

vragen-over-permanente-makeup

Heel verstandig dat je je grondig wilt laten informeren over Permanente Make Up. Wij brengen je op de hoogte van alle ontwikkelingen en mogelijkheden. Permanente Make Up is in opmars, maar zoals bij alle behandelingen, is het belangrijk dat je PMU alleen laat uitvoeren door getrainde specialisten. Wij raden je absoluut aan om te controleren of de specialist is gecertificeerd door de GGD en is aangesloten bij het ANBOS. Gezien het grote aantal herstel-behandelingen die uitgevoerd moeten worden, waarbij de cliënt ontevreden is, denk bijvoorbeeld aan a-symmetrische wenkbrauwen, of uitgelopen eyeliner, is het zeker van belang om ook de reviews over de salon te lezen en eerder werk te bekijken.

Bij permanente make-up, voor het gemak meestal PMU genoemd, wordt er in de lederhuid pigment ingebracht. Onze huid bestaat uit verschillende lagen die weer uit verschillende weefsels bestaan. De buitenste laag heet de opperhuid (epidermis) en de laag daaronder wordt de lederhuid (dermis) genoemd. De opperhuid is opgedeeld in meerdere lagen epitheel (bijna ondoordringbare huid). De buitenste laag van het epitheel bestaat uit dode, sterk afgeplatte cellen die zorgen voor extra bescherming. Onder deze moeilijk doordringbare laag huid wordt de PMU geplaatst.

De naald met het pigment gaat tot 2 mm diep de huid in en bereikt daar de lederhuid. Wanneer de inkt de lederhuid bereikt, gebeurt er iets vreemds. De huid schrikt als het ware van de onbekende stof, maar de pigmentdeeltjes zijn te groot om weggevoerd te worden. De huid moet dus op een andere manier zien te regelen dat zij niet door de stof beschadigd wordt. Dit doet de lederhuid, heel ingenieus, door de pigmenten in te kapselen. Op deze manier ontstaan er letterlijk bolletjes inkt die de huid geen schade aanrichten. Daardoor kunnen ze altijd onder de huid blijven zitten. Deze beschermingsreactie van de huid is dus ideaal om permanente make up aan te brengen.

Waarvoor kun je PMU gebruiken?

Permanente make-up wordt over het algemeen gebruikt voor cosmetische doeleinden. Voornamelijk als vervanging van veel soorten tijdelijke make-up, zoals eyeliner of wenkbrauwpotlood, maar er bestaan ook medische gronden, zoals bijvoorbeeld het camoufleren van littekens of het nabootsten van de tepelhof na een borstreconstructie. Over het algemeen zullen deze behandelingen niet door een zorgverzekeraar worden vergoed.

Hoe lang blijft Permanente Make Up zitten?

In tegenstelling tot de naam, is PMU niet permanent. Je kunt er van uit gaan dat het pigment na één tot vier jaar zal vervagen. De pigmentatie zal na 1 tot 4 jaar vervagen. Onder invloed van zonlicht en de natuurlijke vernieuwing van de huid zal het pigment op den duur bijna geheel verdwijnen.

Verdoving nodig?

Omdat PMU over meest in het gezicht wordt aangebracht en er zich daar erg veel zenuwen bevinden, kan het een gevoelige kwestie zijn. Je kunt er daarom voor kiezen om je te laten verdoven middels een zalfje. Jouw specialist zal dit in de salon hebben. Om voldoende werkzaam te zijn is het nodig om dit een uur van tevoren aan te brengen op de huid die behandeld gaat worden.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Als je verwacht met één behandeling klaar te zijn, is dat onrealistisch. Over het algemeen zijn er zo’n twee tot drie behandelingen nodig ongeacht welke behandeling. Er wordt samen met jou vastgesteld wat je persoonlijke wensen, de vorm en de kleur van het pigment zijn. De aan te brengen PMU wordt eerst op de huid getekend. Ben je tevreden met het ontwerp, dan zal de specialist in de huid aangebracht. Schrik niet als de kleur donkerder uitvalt dan je had verwacht. De specialist houdt op voorhand al rekening met het feit dat de kleur gaat vervagen. Na ongeveer vier dagen is de intentie van het pigment al met zo’n 60% afgenomen Veel van het pigment gaat verloren doordat de huid korstjes gaat vormen, in deze korstje zit ook pigment gevangen. Het is dan ook erg belangrijk dat je niet aan de korstjes zit of krabt en vermijdt om ze te bevochtigen. Als de PMU genezen is, zal deze opnieuw behandeld worden door de specialist na zo’n vier weken. En indien nodig na vier weken opnieuw. Het verdient de aanbeveling om je PMU ieder jaar te laten bijwerken om het mooi te houden.

Weet wie je kiest!

Vooral PMU bijzonder aan populariteit aan het winnen is, komen er steeds meer specialisten. Het is belangrijk dat je weet dat ze hiervoor wel een officieel diploma moeten behalen. Omdat permanente make-up lang blijft zitten en zich uiteraard bevindt op een plek waar het vaak goed zichtbaar is, het erg belangrijk is dat dit vakkundig wordt gedaan, is het altijd verstandig om te informeren naar de ervaring en de diploma’s van de desbetreffende instantie. Dit is één ding waar je zeker geen risico’s mee wenst te nemen!

Lekker goedkoop bij een voordeelsite?

Soms zie je bij bekende voordeelsites zoals Groupon of Vakantieveilingen aanbiedingen voor Permanente Make Up voorbij komen. Dit is niet iets wat wij je aanraden. Meestal in dit soort gevallen betekent goedkoop juist duurkoop.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment