Permanente Make Up – Microblading wenkbrauwen

Mooie gevulde wenkbrauwen zijn prachtig en een trend die we niet snel voorbij zien gaan. Voor wie op zoek is naar invulling omdat er misschien iets te fanatiek met het pincet te werk is gegaan of simpelweg omdat met het ouder worden, onze wenkbrauwen iets dunner worden en misschien van kleur veranderen, kan microblading een perfecte optie zijn. Gedaan is het met het dagelijks intekenen van je wenkbrauwen en hallo symmetrie en gemak. 

Tijdens een microblading behandeling zal de specialist eerst samen met jou bekijken wat de meest flatterende vorm is voor jouw gezicht en het gebied wordt lichtelijk verdoofd door middel van een zalfje. Vervolgens worden de wenkbrauwen ingekleurd met pigment in de opperhuid. Hiermee wordt een semi-permanente wenkbrauw gecreeërd die vol aandoet.   

Hoe lang duurt de behandeling?

De gehele behandeling duurt ongeveer 1 tot 2 uur afhankelijk van je specialist. Om te beginnen wordt de verdovende zalf aangebracht en het duurt ongeveer een half uur totdat de verdoving optimaal is. Vervolgens zal de wenkbrauw getekend worden. Daarna ingekleurd met pigment. Mocht er je nog pijn voelen, geef dat vooral aan. Je specialist kan bijverdoven tijdens de behandeling namelijk.  

Hoe wordt microblading gezet?

Bij microblading gebruikt de specialiste een manuele pen met daarin 12 ultrafijne steriele naaldjes op een rij. De naaldjes worden in de inkt gedoopt en vervolgens worden deze pigmenten in een vegende beweging aangebracht in de opperhuid. Er worden kleine ‘strokes’ gezet, die wenkbrauw haren nabootsen en die vrijwel niet van echt zijn te onderscheiden. Doordat de haartjes één voor één worden ‘getekend’ is het een behandeling waar de tijd voor genomen moet worden en die heel nauwkeurig moet gebeuren. Zo’n vier tot zes weken later word je verwacht om bij te werken. Soms zijn er kleine plekjes waar de pigment niet goed heeft gepakt en ook wordt de vorm gecontroleerd. Je moet er van uit gaan dat je na ongeveer 18 maanden weer bijgewerkt dient te worden om het mooie resultaat te behouden.   

Waarop moet je letten bij het genezingsproces?

De 1e week zul je wat korstjes hebben tijdens het genezingsproces, dit is normaal. Probeer wel van de korstjes af te blijven en er niet aan te plukken of krabben. Hierdoor kan namelijk littekenweefsel ontstaan. Ook moet je vermijden om je wenkbrauwen nat te maken. Dus kijk uit met douchen en reinig je gezicht alleen rond je wenkbrauwen. Hetzelfde gaat op voor zweten, dus intensief sporten wordt beslist afgeraden in de 1e week na de behandeling.  

Het eerste resultaat van microblading!

Schrik niet te veel als de kleur van je wenkbrauwen de eerste dagen en weken misschien donkerder is dan je je had voorgesteld. Misschien denk je dat het nooit weer goed komt, maar wees niet bang. Het komt echt weer goed. Het pigment heeft een paar dagen nodig om tot de juiste kleur te vervagen. Na ongeveer tien dagen is de kleur al zo’n 60% lichter. En vergeet niet, het duurt zo’n vier tot zes weken tot je het uiteindelijke resultaat bereikt.  

Ga altijd naar een GGD goedgekeurde specialist

Microbladen is een relatief eenvoudige behandeling met maar weinig hersteltijd. Maar geen enkele behandeling is volkomen risicoloos. Bij microblading zou het kunnen gebeuren dat er littekenvorming optreedt, vooral al er gekrabt wordt aan de korstjes en ook zouden de nog aanwezige eigen wenkbrauwhaartjes kunnen verdwijnen door die littekens. Maar de grootste risico’s zijn misvormde en/of niet-symmetrische wenkbrauwen. Het is dan ook van groot belang dat je je verdiept in de specialist aan wie je de behandeling toevertrouwd. Zie er op toe dat ze aangesloten zijn bij zowel de GGD als de ANBOS. Het is ook heel verstandig om de recencies te lezen van anderen die deze behandeling hebben laten uitvoeren. Omdat microblading semi permanent is, kan de specialist vaak nog wel kleine veranderingen aanpassen aan de symmetrie van de wenkbrauwen.  

Zoals gezegd, het resultaat is zo’n 18 maanden optimaal, maar als je er voor kiest om de behandeling niet te herhalen, kan het zo’n drie jaar duren voor dat al het pigment compleet vervaagd is van je huid.  

Wat kost microblading?

De kosten voor microblading bedragen zo ongeveer tussen de € 250,00 en € 300,00. 

Wanneer niet?

Heb je vaak last van allergische reacties, dan moet je voorzichtig zijn met microblading. Het pigment zou een reactie kunnen uitlokken. Win eerst informatie in bij een gediplomeerde specialist. 

Microblading wordt afgeraden tijdens de zwangerschap, gezien in die situatie de immuunreacties niet goed te voorspellen zijn. 

Diabetespatiënten zijn gevoeliger voor infecties en daarom is het af te raden of er moet extra veel aandacht besteed worden aan goed ontsmetten. 

Overige contra-indicaties voor microblading zijn: hemofilie, hepatitis, aids, huidkanker, eczema, wondjes en het gebruik van bloedverdunners.