Permanente Make Up Lippen

Overweeg je om je lippen te laten behandelen met permanente make up? Wij hebben alle informatie voor je op een rijtje gezet. Op deze manier weet je precies welke behandelingen er mogelijk zijn, wat het verschil daartussen is en waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van PMU op je lippen.  De lippen zijn namelijk totaal verschillend van alle andere delen van het gezicht waarop PMU kan worden toegebracht. Zo bevat de huid van de lippen bijvoorbeeld geen haartjes en er is een grotere bloedtoevoer naar de huid. De spier van je mond is een kringspier en de vorm van je mond wordt bepaald door de tonus van die spier, de vorm van de onderliggende beenderen en van je gebit. Als je wat ouder wordt, verdwijnen de vollere lippen die je in je jeugd had en vooral de bovenlip wordt dan iets dunnen dan de onderlip.  

 

Altijd kleur op je mond met PMU

En ook, hoe ouder je wordt, hoe bleker de kleur van je lippen gaat zijn. Ook vervagen de contouren en hierdoor krijg je een wat onregelmatige liplijn. Op den duur zullen de lippen ook hun natuurlijke volheid verliezen. Met PMU kun je ervoor kiezen een lipliner, een lipliner met shadow of full-lips te laten aanbrengen. En hiermee ga je de meeste van deze verschijnselen tegen. Met deze methodes worden perfect ogende lippen verkregen, zonder dat je tijd kwijt bent met het gebruik van een lippenpotlood of lippenstift.  

Optisch mooiere lippen met Permanente Make Up

Door het tekenen van de lippen met PMU kunnen de lippen in evenwicht worden gebracht en optisch beter ogen. Bij bijvoorbeeld te dunne, te lichte of asymmetrische lippen is permanente make-up een prachtige mogelijkheid om onvolkomenheden te corrigeren. Voor een mooie lippencontour bestaan met permanente make-up echt verschillende  goede  mogelijkheden. 

Waar je wel rekening mee moet houden, is dat de kleur van een PMU nooit zo intensief van kleur en compact als bij een lippenstift. Sterker nog, wees niet verbaasd dat, afhankelijk van de temperatuur, de kleur van je PMU per dag kan verschillen. Door het gebruik van een goede lipgloss, kun je er wel voor zorgen dat de keur wat meer naar voren komt.  

Een PMU behandeling voor je lippen bestaat meestal uit zo’n drie sessies met tussenpozen van vier tot zes weken voor het beste resultaat. Tijdens deze drie sessies wordt het pigment laagje over laagje aangebracht. Zo krijg je het meeste plezier van je PMU en wordt het beste resultaat verkregen.  Ook wordt hierdoor de behandeling langzaam opgebouwd en kan er bij elke sessie een eventuele wijziging worden aangebracht, mocht je de kleur bijvoorbeeld toch iets sterker of intenser willen hebben. Na het voltooien van de volledige behandeling is het raadzaam na zo’n 1 tot 1,5 jaar een nabehandeling te ondergaan. Als dit niet gebeurt zal de permanente make-up langzaam vervagen op een geheel natuurlijke manier. 

Tijdens het intake gesprek zal de gezichtsvorm en juiste pigmentkleur worden geanalyseerd door de specialist die je hebt uitgekozen. Als eerste stap zal het te behandelen gebied met het gekozen pigment en een penseeltje subtiel worden getekend, om zeker te zijn van de juiste kleur en stijl. Indien dit toch niet naar wens is kan dit dus direct worden veranderd. Na de behandeling krijgt u een nazorgformulier en een verzorgingscrème mee. Hierna zullen er nog twee behandelingen volgen die het resultaat compleet maken. 

Doet het pijn?

Bij Permanente Make Up kun je altijd iets ongemak ervaren, en vooral bij de lippen. Er zijn erg veel zenuwen in dat gebied, dus verwacht zeker wat pijn. Dit is natuurlijk bij ieder mens verschillend, al naar gelang je eigen pijngrens. Je huid wordt open gewerkt met een naald en dat is uiteraard iets wat je zult voelen. Vind je het echt een beetje eng en heb je veel spanning omdat je bang dat het toch pijn gaat doen? Neem dan gewoon contact op met je huisarts. Deze kan je een recept voorschrijven voor een speciale verdovende zalf, genaamd Emla. Dit is heel gebruikelijk en je arts kent deze zalf. Officieel dien je deze zalf zelf mee te nemen naar je PMU-specialist en overleg dit vooral ook even tijdens het intake-gesprek met je specialist.

Voor je behandeling.

Om de PMU behandeling zo optimaal te laten verlopen, hebben wij voor jou de volgende adviezen, die dienen als voorzorg instructies, voorafgaand aan elke behandelsessie: 

 • Drink een aantal dagen van te voren geen groene thee en neem geen voedingssupplementen met Vitamine E, door de antioxidanten pakt de PMU mogelijk minder goed. 
 • Drink 24 uur voor de behandeling absoluut geen alcohol en een aantal uur van te voren geen koffie of andere cafeïne houdende dranken, dit zijn bloedverdunners en dit kan eventueel voor bloeden tijdens de behandeling zorgen en het kan de mogelijke zwelling na de behandeling vergroten. Bloeden tijdens de behandeling zorgt ervoor dat de PMU moeilijker blijft zitten. 
 • Neem 24 uur van te voren geen Aspirine, Ibuprofen, of Naproxen… Paracetamol mag wel. 
 • Neem 24 uur voorafgaand geen bloed verdunnende medicijnen (overleg met uw arts) 
 • Sport niet op de dag van de behandeling, hitte van het lichaam zorgen ervoor dat de poriën open gaan staan en zweet (zout) kan ervoor zorgen dat de kleur meer gaat vervagen. Zout wordt bijvoorbeeld ook gebruikt om verkeerde PMU te verwijderen. 
 • Daarnaast adviseren wij om geen behandeling tijdens de menstruatieweek in te plannen, de pigmenten pakken dan mogelijk minder goed  op je huid en daarnaast is de behandeling in deze periode gevoeliger. 
 • Bij een lipbehandeling is het beter om 2 weken voor de behandeling te stoppen met veelvoudig gebruik van lippenbalsem zoals bijvoorbeeld Labello en lipgloss. Met veelvoudig gebruik bedoelen we vaker dan twee keer per dag.  Lipbalsems kunnen mogelijk de celdeling vertragen wat invloed kan hebben op het resultaat van PMU. 
 • Als je ooit een koortslip, wat natuurlijk een virus is, hebt gehad en je wilt toch graag een lip behandeling met permanente make up ondergaan, volg dan het volgende advies op: Neem 1 week van te voren 1000mg tot 2000mg L-Lysine en vitamine C-ester tabletten (De merken Solgar en Orthica zijn goed en gewoon verkrijgbaar bij de drogist) Smeer met Zovirax crème, zodra er een prikkeling komt, deze is ook is verkrijgbaar bij de reguliere drogist. En zo’n zeven dagen na de behandeling kunt je met deze voedingssupplementen stoppen. 

Wat is de nazorg?

Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig voelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niet iets om u zorgen over te maken en hoort bij het genezen van de behandeling. Om de PMU behandeling zo optimaal mogelijk te laten genezen en het mooiste resultaat te krijgen raden wij het volgende aan. de volgende adviezen als nazorg instructies aan: 

 • De behandelde huid dient gedurende 5 tot 10 dagen droog te worden gehouden. Let op dat u géén water, bodymilk, lotion en make-up op de behandelplaats aanbrengt. Sterk aangeraden wordt om tijdens de eerste 5-10 dagen ‘s avonds en ‘s ochtends enkel een dun laagje druivenpitolie op de behandelde huid aan te brengen. Voor de  lippen wel vaseline gebruiken tijdens het tandenpoetsen. De huid zal op deze manier sneller en mooier genezen en dan na 5-10 dagen is de huid gesloten en kan deze weer nat gemaakt en opgemaakt worden. 
 • De eerste dagen zullen er hele kleine korreltjes op de huid ontstaan; dit zijn minuscule korstjes. Laat uw huid deze zelf afstoten en krab ze er niet af om littekens te voorkomen. De eerste week na de behandeling dient u ook niet onder de zonnebank te gaan en ook de natuurlijke zon zo veel mogelijk te vermijden. De afstoot van pigment zal gedurende de 3e en 4e dag plaatsvinden en de kleur minder intens maken. Indien de nazorginstructies nauwkeurig worden opgevolgd zult u hier vrijwel geen hinder van ondervinden en zal de huid zich probleemloos herstellen. 
 • Raak de permanente make-up zo min mogelijk aan met de handen om infecties te voorkomen. Dep het behandelde gebied alleen met een schone tissue schoon en probeer het zoveel mogelijk droog te houden. 
 • Druppel geen wond- desinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond en plak geen pleisters of gaasjes over de behandelingsplaats. 
 • Voor de beste genezing en om de pigmenten niet te laten vervagen is het beter om 5-10 dagen niet te sporten, naar de sauna en/of het zwembad te gaan. Zweet (zout) trekt namelijk de pigmenten eruit. 
 • Vermijd zoveel mogelijk (wat mogelijk is) de eerste zeven dagen direct zonlicht of zonnebank licht. Probeer in de toekomst als je gaat zonnebaden of überhaupt in de zon gaat, je permanente make up te beschermen door deze met factor 20 of hoger in te smeren. 
 • Het is beter om geen chemische peeling gedurende zes maanden na de pigmentatie te gebruiken. Daarnaast is het ook af te raden om Retinol houdende (Vit A) producten of peelingen te gebruiken op de PMU gedurende 30 dagen na de behandeling. 
 • Wat heel erg belangrijk voor je lippen, is om geen gebruik te maken van zogeheten whitening tandpasta’s en smeer de eerste vijf dagen na de behandeling voor het tandenpoetsen je lippen in met een klein beetje vaseline.
 • Het is het allerbeste om pittig eten even te vermijden en geen heet drinken te nuttigen.
 • Drink de eerste uren na de behandelingen door een rietje.
 • Bescherm je lippen met het juiste product. Make Up Defender is speciaal voor PMU gemaakt.