Hairstrokes Wenkbrauwen

Ben jij ook één van de vele vrouwen die geen zin meer heeft om iedere ochtend haar wenkbrauwen in te tekenen? En overweeg je daarom om een PMU-behandeling te laten doen? Dan is één van de meest gebruikte technieken door PMU specialisten hiervoor de Hairstrokes techniek. Deze techniek is een hele speciale techniek die een hele natuurlijke uitstraling geeft aan je wenkbrauwen.

Wat zijn hairstrokes?

Hiervoor wordt een cosmetische tattoeermachine gebruikt met één klein naaldje. Met deze naald wordt het pigment aangebracht vlak onder de huid. Er worden als het ware kleine haartjes ingetekend in de huid met het pigment tussen je al bestaande wenkbrauw haren in. Hierdoor zijn je wenkbrauwen zowel mooier van vorm, als van kleur en dat op een hele natuurlijke manier.  

Als je je goed georiënteerd hebt, dan zal je specialiste er voor zorgen dat deze strokes precies bij je huid, vorm en type passen. Het mag er nooit uitzien alsof er getekende strepen zijn, maar mooi en natuurlijk overvloeien in de eigen wenkbrauw. 

Dit is overigens niet hetzelfde als een gewone tatoeage, deze gaat namelijk veel dieper in de huidlagen en ook het pigment is totaal verschillend. Het grote voordeel van van Hair Strokes Wenkbrauwen is dat het minder invasief is op de huid dan bijvoorbeeld Microblading. Hierdoor is bijvoorbeeld het risico op blauwe plekken en/of bloedingen een stuk minder, al is dit zeker ook afhankelijk van het type naald dat gebruikt wordt. 

Hierdoor kan de behandeling dus wat minder aangenaam zijn dan Microblading. Het nadeel is wel dat de behandeling over het algemeen wat langer duurt en daardoor wat minder aangenaam kan zijn. De specialist moet namelijk veel nauwkeuriger en daardoor langer werken.  Met de hairstrokes methode kun je je look variëren. Wil je bijvoorbeeld dat het heel natuurlijk uit ziet of heb je liever een heel dramatisch effect? Dat kan allemaal.  

Is permanente make up voor iedereen?

Permanente make-up is bijna voor iedereen geschikt, het is namelijk heel veilig. We denken vooral aan schoonheid, gemak en een oplossing voor als je minder of geen haar hebt om welke reden dan ook. Maar helaas zijn er ook omstandigheden waarbij het niet verstandig is om permanente wenkbrauwen te laten zetten of in ieder geval op dat moment. Dus we vinden het belangrijk om te vermelden wanneer je het niet zou moeten overwegen. Denk aan momenten zoals :

Zwangerschap: Als je zwanger bent, dan kun je beter even wachten om PMU te laten zetten. Dit heeft te maken met de kleur en herstel
Vlak voor je zomer vakantie:- direct na je behandeling mag je niet in de zon. Wacht dan gewoon even tot na je vakantie.

Hoelang blijft PMU zitten?

Gemiddeld blijft PMU 1 tot 1,5 jaar zitten. Het pigment wordt bij PMU niet heel diep aangebracht in de huid waardoor deze zal vervagen na verloop van tijd. Helemaal weg zal het niet gaan, maar het wordt minder goed zichtbaar. Het vervagen komt door blootstelling aan UV (UVA – UVB) stralen, zoals daglicht, zonnebank en peelings. Het is daarom ook belangrijk om een creme te gebruiken in de zomer maanden zodat de kleur weerstand krijgt tegen het vervagen.  

Een touch-up behandeling is dan ook aan te raden na ongeveer 1 a 1,5 jaar. Vaak begin je bij te tekenen en dat is een mooi teken voor een touch-up. Een touch-up is meestal 1 behandeling.

Wat is de beste nazorg voor mijn wenkbrauwen?

Na een behandeling is het zeker belangrijk dat je de juiste nazorg toepast voor jouw behandeling. Er zijn een aantal zaken erg belangrijk direct na de behandeling. Vraag bij je specialist ook altijd om een lijstje waarop je dient te letten. Het onderstaande zal aanwezig zijn, dus dat is zeker iets om op te letten.

1. Hoe verleidelijk ook, blijf van de korstjes af. Als je ze er af krabt, is de kans groot dat je een gedeelte van het pigment er ook afkrabt.
2. Niet in de zon of onder de zonnebank
3. Niet gaan zwemmen, het water verweekt je huid.
4. Vóór het douchen vaseline aanbrengen op het getatoeëerde gebied (vochtvrij houden). 
5. Geen make-up op het getatoeëerde gebied. 
6. Tot 4 uur na de behandeling geen alcohol drinken. 
7. Bij het tanden poetsen vaseline aanbrengen op lippen en geen whitening tandpasta gebruiken (in geval van lippen). 
8. Voorzichtig met het gebruik van haarlak. 
9. Bij voorkeur zo natuurlijk mogelijk laten genezen. 

Wat zijn de kosten voor hairstrokes wenkbrauwen?

De prijs voor hairstrokes wenkbrauwen is per salon of specialist anders. Dit heeft met name te maken met de ervaring van de specialist en waar ze gevestigd zijn in Nederland. In de Randstad zijn de prijzen van permanente make up gemiddeld 15% a 20% duurder dan in andere gebieden in Nederland. In de Randstad hebben de salons het over het algemeen gewoon drukker en dit ligt dus niet altijd aan de ervaring van de specialist.

De gemiddelde prijs in Nederland voor het plaatsen van wenkbrauwen met permanente make up met de hairstrokes techniek is zo rond de € 325,00.

Welke voorzorgsmaatregelen kan ik treffen? 

Om de PMU behandeling zo optimaal te laten verlopen, hebben wij voor jou de volgende adviezen, die dienen als voorzorg instructies, die je in acht kunt nemen voorafgaand aan elke behandelsessie:  

 • Drink een aantal dagen van te voren geen groene thee en neem geen voedingssupplementen met Vitamine E, door de antioxidanten pakt de PMU mogelijk minder goed.  
 • Drink 24 uur voor de behandeling absoluut geen alcohol en een aantal uur van te voren geen koffie of andere cafeïne houdende dranken, dit zijn bloedverdunners en dit kan eventueel voor bloeden tijdens de behandeling zorgen en het kan de mogelijke zwelling na de behandeling vergroten. Bloeden tijdens de behandeling zorgt ervoor dat de PMU moeilijker blijft zitten.  
 • Neem 24 uur van te voren geen Aspirine, Ibuprofen, of Naproxen… Paracetamol mag wel.  
 • Neem 24 uur voorafgaand geen bloed verdunnende medicijnen (overleg met uw arts)  
 • Sport niet op de dag van de behandeling, hitte van het lichaam zorgen ervoor dat de poriën open gaan staan en zweet (zout) kan ervoor zorgen dat de kleur meer gaat vervagen. Zout wordt bijvoorbeeld ook gebruikt om verkeerde PMU te verwijderen.  
 • Daarnaast adviseren wij om geen behandeling tijdens de menstruatieweek in te plannen, de pigmenten pakken dan mogelijk minder goed  op je huid en daarnaast is de behandeling in deze periode gevoeliger.  
 • Bij een lipbehandeling is het beter om 2 weken voor de behandeling te stoppen met veelvoudig gebruik van lippenbalsem zoals bijvoorbeeld Labello en lipgloss. Met veelvoudig gebruik bedoelen we vaker dan twee keer per dag.  Lipbalsems kunnen mogelijk de celdeling vertragen wat invloed kan hebben op het resultaat van PMU.  
 • Als je ooit een koortslip, wat natuurlijk een virus is, hebt gehad en je wilt toch graag een lip behandeling met permanente make up ondergaan, volg dan het volgende advies op: Neem 1 week van te voren 1000mg tot 2000mg L-Lysine en vitamine C-ester tabletten (De merken Solgar en Orthica zijn goed en gewoon verkrijgbaar bij de drogist) Smeer met Zovirax crème, zodra er een prikkeling komt, deze is ook is verkrijgbaar bij de reguliere drogist. En zo’n zeven dagen na de behandeling kunt je met deze voedingssupplementen stoppen. 

Wat is de nazorg? 

Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig voelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niet iets om u zorgen over te maken en hoort bij het genezen van de behandeling. Om de PMU behandeling zo optimaal mogelijk te laten genezen en het mooiste resultaat te krijgen raden wij het volgende aan. de volgende adviezen als nazorg instructies aan:  

 • De behandelde huid dient gedurende 5 tot 10 dagen droog te worden gehouden. Let op dat u géén water, bodymilk, lotion en make-up op de behandelplaats aanbrengt. Sterk aangeraden wordt om tijdens de eerste 5-10 dagen ‘s avonds en ‘s ochtends enkel een dun laagje druivenpitolie op de behandelde huid aan te brengen. Voor de  lippen wel vaseline gebruiken tijdens het tandenpoetsen. De huid zal op deze manier sneller en mooier genezen en dan na 5-10 dagen is de huid gesloten en kan deze weer nat gemaakt en opgemaakt worden.  
 • De eerste dagen zullen er hele kleine korreltjes op de huid ontstaan; dit zijn minuscule korstjes. Laat uw huid deze zelf afstoten en krab ze er niet af om littekens te voorkomen. De eerste week na de behandeling dient u ook niet onder de zonnebank te gaan en ook de natuurlijke zon zo veel mogelijk te vermijden. De afstoot van pigment zal gedurende de 3e en 4e dag plaatsvinden en de kleur minder intens maken. Indien de nazorginstructies nauwkeurig worden opgevolgd zult u hier vrijwel geen hinder van ondervinden en zal de huid zich probleemloos herstellen.  
 • Raak de permanente make-up zo min mogelijk aan met de handen om infecties te voorkomen. Dep het behandelde gebied alleen met een schone tissue schoon en probeer het zoveel mogelijk droog te houden.  
 • Druppel geen wond- desinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond en plak geen pleisters of gaasjes over de behandelingsplaats.  
 • Voor de beste genezing en om de pigmenten niet te laten vervagen is het beter om 5-10 dagen niet te sporten, naar de sauna en/of het zwembad te gaan. Zweet (zout) trekt namelijk de pigmenten eruit.  
 • Vermijd zoveel mogelijk (wat mogelijk is) de eerste zeven dagen direct zonlicht of zonnebank licht. Probeer in de toekomst als je gaat zonnebaden of überhaupt in de zon gaat, je permanente make up te beschermen door deze met factor 20 of hoger in te smeren.  
 • Het is beter om geen chemische peeling gedurende zes maanden na de pigmentatie te gebruiken. Daarnaast is het ook af te raden om Retinol houdende (Vit A) producten of peelingen te gebruiken op de PMU gedurende 30 dagen na de behandeling.  
 • Wat heel erg belangrijk voor je lippen, is om geen gebruik te maken van zogeheten whitening tandpasta’s en smeer de eerste vijf dagen na de behandeling voor het tandenpoetsen je lippen in met een klein beetje vaseline. 
 • Het is het allerbeste om pittig eten even te vermijden en geen heet drinken te nuttigen. 
 • Drink de eerste uren na de behandelingen door een rietje. 
 • Bescherm je lippen met het juiste product. Make Up Defender is een product dat speciaal voor Permanente Make Up is gemaakt.