Full Lips Permanente Make Up

Als je kiest voor Full Lips PMU, dan worden je lippen volledig ingekleurd. Eerst worden de contouren van je lippen ingetekend en vervolgens met dezelfde kleur de rest van je lippen. Ideaal als de kleur van je lippen wat bleek is. Dit gebeurt overigens bij iedereen met het verstrijken van de jaren, hoor. Dat heeft te maken met de dikte van je huid en je doorbloeding. Dit gebeurt in dezelfde kleur als de lipcontour. Ideaal voor lippen met weinig kleur en de wens om altijd gekleurde lippen te hebben. 

De lippen zijn totaal verschillend van alle andere delen van het gezicht waarop permanente make-up kan worden aangebracht. Zo bevat de huid van de lippen bijvoorbeeld geen haartjes en is er een grotere bloedtoevoer naar de huid. Ook zijn er erg veel zenuwuiteinden in de buurt, dat is erg fijn over het algemeen, maar nu kan het ervoor zorgen dat het geheel wat gevoelig is. De vorm van je mond wordt overigens bepaald door de tonus van de spier, de vorm van de onderliggende beenderen en van je gebit. En als je wat ouder wordt, verdwijnen de vollere lippen die je in je jeugd had en met name de bovenlip wordt dan iets dunner dan de onderlip.   

 

De behandelingen voor lippen bestaan meestal uit twee behandelingen met een tussentijd van zo’n zes weken. Tijdens de 1e behandeling gaat de specialist samen met jou de kleur en de vorm van de Permanente Make up bespreken De contour van je lippen wordt zorgvuldig ingetekend. Het verdient de aanbeveling om van tevoren een afspraak met je huisarts te maken om de verdovende zalf Emla te halen. Met name omdat de mond zeer gevoelig is.  Na de tweede behandeling kun je pas het uiteindelijke resultaat echt zien. Hier worden de puntjes echt op de spreekwoordelijke i gezet. Tijdens de eerste afspraak wordt de methode, de vorm en de kleur afgesproken. Het is aan te raden om na één tot twee jaar je specialist te bezoeken voor een opfrisbehandeling te komen. De PMU zal namelijk altijd gaan vervagen.    

Wat zijn de voordelen van deze techniek? 

Zoals alle vormen van PMU, bestaat ook deze behandeling uit het aanbrengen van pigment in de opperhuid.  Met deze behandeling zie je er vrijwel meteen verzorgd uit. Je lippen hebben een gezonde kleur en je kunt volstaan met een lippenbalsem of een lipgloss. En natuurlijk kun je voor bijvoorbeeld een avond make up er een lippenstift over aanbrengen. Het is niet de vervanger voor je lipstick.

Is deze techniek voor iedereen geschikt? 

Iedereen kan de lippen laten behandelen met deze techniek, het is eigenlijk heel erg veilig. Er zijn echter wel enkele omstandigheden waarbij het niet verstandig is om de behandeling te laten uitvoeren. Niet tijdens je zwangerschap vanwege het herstel en de kleur. Niet vlak voor je (zomer)vakantie, want na de behandeling moet je zon en zwemmen absoluut vermijden.   

Hoe lang duurt de behandeling ongeveer? 

Meestal duurt de behandeling zo’n anderhalf uur. De specialist zal samen met jou de beste vorm en kleur kiezen voor jouw gezicht en haarkleur.  

Is het pijnlijk? 

Bij iedere PMU kun je wat ongemak ervaren. Zo ook bij deze behandeling niet anders, maar je lippen zijn van nature vrij gevoelig, dus houdt daar rekening mee. Al is dat bij ieder mens afhankelijk van de persoonlijke pijngrens natuurlijk. De huid wordt open gewerkt met de naald en dat zul je altijd voelen. Ben je echt bang voor pijn? Neem dan contact op met je huisarts. Deze kan je een recept voorschrijven voor een speciale verdovende zalf, genaamd Emla. Officieel dien je deze zalf zelf mee te nemen naar je PMU-specialist en overleg dit vooral ook even tijdens het intake-gesprek met je specialist 

Welke voorzorgsmaatregelen kan ik treffen? 

Zodat je het meeste plezier hebt van je behandeling, hebben wij een aantal richtlijnen opgesteld.  

 • Bij een lipbehandeling is het beter om twee weken voor de behandeling te stoppen met veelvoudig gebruik van lippenbalsems. En met veelvoudig gebruik bedoelen we vaker dan twee keer per dag.  Het verzorgende in lippenbalsem kan mogelijk de celdeling vertragen en dat kan van invloed zijn op het resultaat van PMU.  
 • Als je ooit een koortslip, wat een virus is, hebt gehad en je wilt toch graag een lip behandeling met permanente make up ondergaan, volg dan het volgende advies op: Neem één week van tevoren 1000mg tot 2000mg L-Lysine en vitamine C-ester tabletten (De merken Solgar en Orthica zijn goed en gewoon verkrijgbaar bij de drogist) Smeer met Zovirax crème, zodra er een prikkeling komt, deze is ook is verkrijgbaar bij de reguliere drogist. En zo’n zeven dagen na de behandeling kunt je met deze voedingssupplementen stoppen. 
 • Drink een aantal dagen van tevoren geen groene thee en neem geen extra voedingssupplementen met Vitamine E, door de antioxidanten in deze supplementenpakt de PMU mogelijk minder goed.  
 • Drink 24 uur voor de behandeling absoluut geen alcohol en een aantal uur van te voren geen koffie of andere cafeïne houdende dranken, dit zijn bloedverdunners en dit kan eventueel voor bloeden tijdens de behandeling zorgen en het kan de mogelijke zwelling na de behandeling vergroten. Bloeden tijdens de behandeling zorgt ervoor dat de PMU moeilijker blijft zitten.  
 • Neem 24 uur voorafgaand aan de behandeling geen Aspirine of Ibuprofen. Paracetamol is wel toegestaan.  
 • Neem 24 uur voorafgaand ook geen bloed verdunnende medicijnen (overleg dit met je huisarts)  
 • Ga niet sporten op de dag van de behandeling, de hitte van het lichaam zorgt ervoor dat je poriën open gaan staan en het zout in je transpiratie kan ervoor zorgen dat de kleur meer gaat vervagen.  
 • Daarnaast adviseren wij om geen behandeling tijdens de menstruatieweek in te plannen, de pigmenten pakken dan mogelijk minder goed op je huid en daarnaast is de behandeling in deze periode gevoeliger.  

Wat kan ik verwachten na de behandeling? 

De eerste dagen kan het gebied wat gevoelig zijn en wat opgezwollen. Het behandelde gebied moet schoon en droog blijven, dus geen make-up gebruiken totdat het gebied genezen is. Je kunt wat korstjes verwachten, de huid is tenslotte wel wat beschadigd, maar blijf hier écht vanaf. Hoe meer je het met rust laat, hoe beter het pigment blijft. Verwacht ook dat de kleur de eerste dagen wat intens kan zijn. De specialist houdt namelijk rekening met het feit dat het gaat vervagen. Als er een touch-up nodig is, dan gebeurt dat tijdens de vervolgafspraak. In principe kun je alle normale bezigheden meteen weer hervatten, maar zonnebaden, zwemmen en sporten worden de eerste week afgeraden. Na een week zou de behandeling volledig geheeld moeten zijn. 

Wat is de nazorg?

 • Wat heel erg belangrijk voor je lippen, is om geen gebruik te maken van whitening tandpasta’s en smeer de eerste vijf dagen na de behandeling vóór het tandenpoetsen je lippen in met een klein beetje vaseline. 
 • Het is het allerbeste om pittig eten de eerste dagen te vermijden en geen hete vloeistoffen te nuttigen. 
 • Drink de eerste uren na de behandelingen door een rietje. 
 • Bescherm je lippen met het juiste product. Make Up Defender is een product dat speciaal voor Permanente Make Up is gemaakt. 
 • Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig voelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niet iets om je zorgen over te maken en hoort bij het genezen van de behandeling.  
 • De behandelde huid dient ongeveer vijf tot tien dagen schoon en droog te worden gehouden. Let op dat je géén water, bodymilk, lotion en/of make-up op de behandelde huid aanbrengt. Sterk aangeraden wordt om tijdens de eerste week ‘s avonds en ‘s ochtends alleen een dun laagje druivenpitolie op huid aan te brengen. Voor de lippen wel vaseline gebruiken tijdens het tandenpoetsen. De huid zal hierdoor beter en mooier genezen. Na ongeveer een week is de huid voldoende geheeld om weer nat- en opgemaakt te worden.   
 • De eerste dagen zullen er hele kleine korreltjes op de huid ontstaan; dit zijn korstjes. Laat je huid deze zelf afstoten en krab ze er niet af om littekens te voorkomen.  
 • De eerste week na de behandeling dient u ook niet onder de zonnebank te gaan en ook de natuurlijke zon zo veel mogelijk te vermijden. De afstoot van pigment zal gedurende de 3e en 4e dag plaatsvinden en de kleur minder intens maken. Indien de nazorginstructies nauwkeurig worden opgevolgd zult u hier vrijwel geen hinder van ondervinden en zal de huid zich probleemloos herstellen.  
 • Raak de permanente make-up zo min mogelijk aan met de handen om infecties te voorkomen. Dep het behandelde gebied alleen met een schone tissue schoon en probeer het zoveel mogelijk droog te houden.  
 • Druppel geen wond- desinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond en plak geen pleisters of gaasjes over de behandelingsplaats.  
 • Vermijd zoveel mogelijk de eerste zeven dagen direct zonlicht of zonnebank licht. Probeer in de toekomst als je gaat zonnebaden of überhaupt in de zon gaat, je permanente make up te beschermen door deze met factor 20 of hoger in te smeren.  
 • Het is beter om geen chemische peeling gedurende zes maanden na de pigmentatie te gebruiken. Daarnaast is het ook af te raden om Retinol houdende (Vitamine A) producten of een peeling te gebruiken op je PMU tot een maand na de behandeling.  

Hoe lang blijft de PMU op mijn lippen mooi? 

De meeste permanente make-up blijft één tot anderhalf jaar goed zitten. Het pigment wordt bij PMU maar 0.3 mm diep in de huid aangebracht. Hierdoor zal vervagen na verloop van tijd. Helemaal weg zal het niet gaan, maar het wordt minder goed zichtbaar op de huid. Het vervagen komt door blootstelling aan UVA- en UVB-straling, zoals daglicht, zonnebank en peelings. Het is daarom ook belangrijk om een goede zonnecréme te gebruiken in de zomer maanden. Hierdoor krijgt de kleur meer weerstand tegen het vervagen.

Als je PMU begint te vervagen tot het moment waarop je het zelf niet meer mooi vindt en weer meer tijd kwijt bent aan het zelf intekenen van je wenkbrauwen, dan is het tijd om een nieuwe afspraak te maken bij je specialist

Wat kost een lippen behandeling?  

De kosten voor een behandeling kunnen verschillen per specialist of salon. Zelfs de locatie kan verschil maken. In de Randstad kost PMU gemiddeld 15 á 20% meer dan in de rest van Nederland. In de Randstad hebben de salons het over het algemeen wat drukker, vandaar. En dit ligt dus niet altijd aan de ervaring van de specialist. Over het algemeen kun je rekenen op zo’n € 425,00 voor je full lip behandeling.  

Waar kun je terecht voor je Full Lips PMU behandeling? 

Controleer absoluut van tevoren of de specialist die je hebt geselecteerd gecertificeerd is door de GGD en aangesloten is bij de branchevereniging ANBOS. Alleen zo weet je zeker dat je met een professional te maken hebt. Vraag ook om reviews en voor en na foto’s. Check online wat je kunt vinden over de salon of specialist. En het allerbeste is natuurlijk uit persoonlijke ervaringen van anderen. Op onze site vind je alleen specialisten die aan deze voorwaarden voldoen. 

Is het mogelijk om ook injectables behandelingof een peeling te hebben na mijn full lips PMU?  

Over het algemeen is het aan te raden om minstens een week te wachten voordat je een Permanente Make Up behandeling laat doen. Na een peeling wordt zelfs een maand aangeraden.