Permanente Make Up Eyeliner

Alles over permanente eyeliner 

Zit je er aan te denken om permanente eyeliner te laten plaatsen? En heb je hier vragen over? Wij geven je hier alvast alle antwoorden zodat je goed voorbereidt op zoek kun gaan naar de juiste specialist voor jou. Eyeliner is zo tekenend voor je gezicht en geeft je ogen meteen diepte en uitdrukking. Stel je voor, ‘s morgens wakker worden en er meteen wakker uit zien. Gewoon de sauna of het zwembad induiken er altijd verzorgd uitzien. Heerlijk toch? Misschien vind je het aanbrengen van eyeliner gewoon lastig of lukt het je niet op die perfecte cat-eye aan te brengen. Wat je redenen ook zijn, kans is groot dat een eyeliner met PMU voor jou een uitkomst is.   

Is permanente eyeliner hetzelfde als een traditionele tatoeage? 

Hoewel de naam iets anders doet vermoeden, is Permanente Make Up niet echt permanent, eerder semi-permanent. Soms wordt het wel met elkaar vergeleken omdat de procedure op elkaar lijkt. Er wordt met naaldjes pigment aangebracht in de huid. Bij een tattoo gebeurt dit echter veel dieper in de huidlaag, bij PMU is dat alleen in de bovenste huidlaag. Hierdoor zal het uiteindelijk ook vervagen. Ook is het pigment dat gebruikt wordt voor PMU anders dan bij een tattoo, er zitten minder metalen in en juist die metalen zorgen voor de duurzaamheid van een tattoeage.  

Welke types eyeliner kun je laten plaatsen? 

 Een eyeliner laat je ogen spreken en kan er daarnaast ook voor zorgen dat je ogen groter lijken en in de juiste verhouding worden gebracht met het gezicht. en het zal de ogen meer laten spreken. Omdat niemand hetzelfde is en iedereen een andere voorkeur heeft, is het niet meer dan normaal dat er verschillende types PMU zijn voor je ogen. Wij zetten ze voor jou op een rijtje.  

Basis eyeliner 

Kies je voor de basis eyeliner dan wordt er een lijntje tussen de wimperhaartjes gepigmenteerd en dan alleen op de wimperrand. . Er wordt alleen pigment geplaatst op de wimperrand. Dit type eyeliner wordt vaak gekozen door mensen die gaan voor de natuurlijke look. Omdat het net lijkt alsof er geen make-up gebruikt wordt, maar alleen zorgt voor meer definitie van de ogen is dit bijvoorbeeld ook heel geschikt voor mannen. En de naam basis zegt het al, deze behandeling vormt eigenlijk de basis voor alle ander5e vormen van eyeliner en kan zowel onder als boven worden geplaatst. De specialist zal samen met jou de meest perfecte kleur voor jou bepalen natuurlijk.  

Full Eyeliner 

Dit type full eyeliner komt het meest overeen met de eyeliner die je zelf thuis zet. Er wordt een lijntje boven en/of onder de wimperrand gepigmenteerd. Je krijgt een stralende en sprekende oogopslag. Zoals al eerder vermeldt, deze techniek wordt gecombineerd met de basis eyeliner. Meestal wordt dit met zwarte pigment gedaan, maar bijvoorbeeld grijs, bruin of blauw behoren ook zeker tot de mogelijkheden.  

Schaduw Eyeliner 

Zoals de naam al zegt, wordt er bij een geschaduwde eyeliner een schaduw aangebracht boven de wimperrand. Het effect hiervan lijkt op dat van de welbekende smokey eye. Dit zorgt voor een prachtige oogopslag, maar het verdiend wel de aanbeveling om hier goed over na te denken. Het kan wat zwaar zijn voor iedere dag make-up.  

Duo  kleuren 

Wat ook tot de mogelijkheden behoord is om de eyeliner in twee kleuren te laten uitvoeren. Dan zal er eerst een lijntje worden gezet in een basiskleur waarna met de tweede kleur de eyeliner wat dikker aangezet zal worden. Ook bij dit type duo eyeliner moet je wel afvragen of je niet binnen korte tijd op de kleur bent uitgekeken.  

Wings eyeliner 

Dit is de meest klassieke vorm die we wel kennen van beroemde filmsterren van weleer als Brigitte Bardot en Marilyn Monroe., Deze wings eyeliner wordt dikker en voller geplaatst tot in een mooie vleugel (wing) buiten de rand van het oog.  

Hoe wordt Permanente make up aangebracht? 

PMU wordt aangebracht met een pigmentatie apparaat. Aan dit apparaat zit een soort pen. De pen heeft een fijne dunne korte naald die heel snel op en neer gaat en elke keer een klein beetje pigment uit de naald laat komen. Er zijn verschillende soorten ‘pennen’ van verschillende leveranciers. Een specialist kiest een pen die men zelf fijn vindt werken en waarbij ze zelf het beste resultaat behalen.

Een specialist die de pigment bij je gaat zetten zal nooit meteen beginnen. Het is namelijk belangrijk om van te voren precies goed te weten wat jij wilt qua vorm, kleur en soort behandeling

Is het veilig om eyeliner te laten zetten? 

Als je kiest voor een gediplomeerde specialist die onder de juiste omstandigheden werkt, mag je aannemen dat de risico’s minimaal zijn.  Dat betekent dat alle procedures v.w.b. hygiëne vast staan en dat de specialist zich bekwaamd heeft in het aanbrengen van PMU. Er zijn voor zover bekend geen problemen bekend met PMU op de lange termijn, op de korte termijn tijdens het herstel kan wat ongemak zijn door zwelling, roodheid en wat pijn in het behandelde gebied. We raden je wel ten zeerste af om in te gaan op aanbiedingen op kortingssites zoals Vakantieveilingen en Groupon.  Ga er maar vanuit dat er iets niet kosher is, als iemand  adverteert met extreem hoge kortingen. Het volgen van opleidingen is prijzig en goedkoop is vaak duurkoop in dit geval. Neem geen onnodige risico’s! 

Voor de behandeling is het belangrijk om geen groene thee te drinken en/of voedingssupplementen met vitamine A en E te gebruiken. Het kan voorkomen dat door de aanwezige antioxidanten de gebruikte pigmenten dan minder goed aanslaan. Ook het gebruik van bloed verdunnende middelen wordt 24-uur voor de behandeling afgeraden. Heb je diabetes, overleg dan met je behandelaar en meld dit aan je specialist. Ben je in verwachting of geef je borstvoeding? Ook dan is dit geen moment om PMU te laten plaatsen.   

Heb je wimperextensions? 

Deze kunnen helaas niet blijven zitten. Zorg dat ze minstens twee dagn, maar het liefst een week van te voren zijn verwijderd voordat je PMU laat plaatsen. Als je het verwijderen te kort voor de behandeling laat doen, kan het zijn dat er zich nog minuscule restjes lijm tussen je wimpers bevinden en dit kan er voor zorgen dat het pigment niet goed pakt. Zodra je PMU volledig genezen is en eventueel bijgewerkt is, kun je natuur weer nieuwe wimper extensions laten plaatsen.  

Draag je lenzen? 

Tijdens de behandeling mogen je lenzen niet inblijven. En ook moet je er rekening mee houden dat je de dagen ná de behandeling ook geen lenzen kunt dragen omdat het behandeld gebied wat gezwollen en gevoelig kan zijn. Dit is een goed moment om te kijken of je bril nog op sterkte is dus.  

Hoe lang duurt de behandeling? 

Dat is afhankelijk van hoe dik en welk type eyeliner je wilt hebben. Maar ga er van uit dat voor het meest gangbare type het ongeveer een uur duurt in totaal. Mocht je echter bijvoorbeeld een wing willen laten plaatsen, duur het uiteraard langer. Het gebied verdoven met de verdovende zalf neemt ook zeker 30 minuten in beslag, dus al met al kun je rekenen op zeker twee uur bij de specialist. 

Is het plaatsen van PMU eyeliner pijnlijk? 

Natuurlijk heeft ieder mens een andere pijngrens, dus het is niet exact te voorspellen of je in jouw specifieke situatie pijn zult voelen. Het te behandelen gebied wordt van tevoren wel verdoofd met een speciale créme die specialisten tot hun beschikking hebben. De meeste ervaringen zijn dat het daardoor niet echt pijnlijk is, maar dat de behandeling wel gevoeld wordt.   

Hoe snel is het herstel van mijn ogen na een behandeling? 

Het herstel gaat behoorlijk snel. De eerste dagen na een behandeling kun je wat roodheid en zwelling verwachten. Een koud kompres kan dit verzachten. Het behandelde gebied moet absoluut wel schoon en droog blijven, dus zeker geen make-up aanbrengen totdat het gebied volledig geheeld is. En hoe verleidelijk het ook is, zeker geen mascara. Het is niet algemeen bekend, maar mascaraborsteltjes dragen erg veel bacteriën bij zich. Het is te verwachten dat er wat korstjes zijn, omdat de huid wat beschadigd is. Blijf hier af, hoe meer je het met rust laat, hoe beter het pigment blijft. Verwacht ook dat de kleur de eerste dagen wat ‘hard’ kan zijn. De specialist houdt namelijk rekening met het feit dat het gaat vervagen. Als er een touch-up nodig is, dan gebeurt dat tijdens de vervolgafspraak. In principe kun je alle normale bezigheden meteen weer hervatten, maar zonnebaden, zwemmen en een pittige work-out worden de eerste week afgeraden. Na een week zou de behandeling volledig genezen moeten zijn.

Hoe lang blijft PMU Eyeliner zitten? 

Dit verschilt per persoon, maar je kunt gemiddeld ergens tussen één en de drie jaar blijven genieten van je mooie eyeliner. Uiteindelijk zal het pigment zeker wel gaan vervagen, omdat het in de bovenste huidlaag is aangebracht.  

Hoe veel kost PMU Eyeliner? 

De prijs voor Permanente eyeliner is sterk afhankelijk welk type eyeliner je wilt laten plaatsen. De prijs begint rond de € 190,00 voor een basis eyeliner boven tot ca. € 325,00 voor een uitgebreide eyeliner boven en onder.  Dit zijn de normale prijzen. Neem geen risico’s met je gezondheid. Zie je een aanbieding die ver onder deze prijzen ligt, raden we dat ten zeerste af. Er zijn redenen waarom deze behandelingen kosten wat ze kosten. De kwaliteit van de specialist, de kwaliteit van het pigment, de mate van hygiéne, dat stelt de prijs vast! 

Hoe kies ik een juiste specialist? 

Permanente make up kun je gewoon in Nederland laten zetten bij een goedgekeurde GGD PMU specialist. We hebben hier een lijst opgenomen van specialisten die wij kennen en weten dat ze kwaliteit leveren. Niets is zo vervelend als je spijt hebt van PMU wat nog minimaal 1 a 2 jaar blijft zitten. Ga daarom altijd naar een specialist die ook daadwerkelijk is goedgekeurd.