De opmars van permanente make-up

mooie-wenkbrauwen-met-permanente-make-up

Je hoeft maar een snelle blik te werpen op ‘s werelds grootste fotoverzameling Instagram onder de hashtags #permanentemakeup, #semipermanentemakeup of gewoon #PMU en dan wordt het al snel duidelijk dat PMU aan een enorme opmars bezig is. Door het enorme succes en daardoor populariteit van Microblading, zijn behandelingen zoals full lips en powderbrows continue aan verandering onderhevig.

Er zitten al niet genoeg uren in een dag in deze drukke tijden, dus waarom zou je ook nog ‘s morgens je kostbare tijd verspillen aan het intekenen van je wenkbrauwen, het zetten van eyeliner of het inkleuren van je lippen? En dat hoeft ook echt niet meer, na een Permanente make up behandeling kun je er van uit gaan dat je een heel jaar er perfect uitziet na het opstaan en waarschijnlijk nog veel langer dan dat als je je PMU goed verzorgt. 

Maar het is niet alleen de belofte aan tijdswinst waardoor de populariteit blijft stijgen; door de sterk verbeterde technieken, apparatuur en zelfs de gebruikte pigmenten, worden de behaalde resultaten almaar fraaier. Waar vroeger je wenkbrauwen wel eens erop geplakt leken door de schoonheidsspecialist, zijn met de huidige technieken de resultaten ongelofelijk realistisch. Al ben en blijf je wel afhankelijk van de deskundigheid van de specialist die je uitgekozen hebt. 

De markt voor cosmetische permanente make-up groeit letterlijk iedere maand. Bij de ‘oude’ cosmetische tatoeages zag je een bijna solide blok met kleur die zo diep getatoeëerd werden, dat ze met gemak tien of meer jaren bleven zitten. De vooruitgang heeft er voor gezorgd dat we nu methodes gebruiken waardoor de PMU zachtjes vervaagd, zodat je voldoende hebt aan een toch-up om de 18 maanden. Heel prettig als je weet dat de trends veranderen en dat je daar nu in mee kunt veranderen. En ook zijn de pigmenten zo geëvolueerd, dat ze veel natuurlijker ogen. De ‘oude’ pigmenten bevatten namelijk nogal veel titanium dioxide. Dit stofje werd door het lichaam zelf afgebroken en hierdoor verkleurden de tatoeages behoorlijk na verloop van tijd.  

Welke technieken zijn er beschikbaar? 

Wimpers 

Natuurlijk is eyeliner één van de meest populaire PMU behandelingen, maar wist je dat je ook kleine druppeltjes pigment tussen de wimpers kunt laten zetten? Hiermee krijg je niet zo zeer een eyeliner, maar wordt de illusie gewekt dat je volle, dikke wimpers bezit. Je krijgt heel veel definitie van je ogen. De machine die de deskundige gebruikt is veel minder eng dan de meeste mensen denken. Afhankelijk van je pijngrens, zul je er niet zo heel veel van voelen. Doe het natuurlijk niet onderweg naar een feestje, maar verwacht zeker niet dat je dagen met dikke ogen rondloopt. En zoals ook bij alle andere PMU, houdt je ogen zeker de eerste 48 uur droog.  

Wenkbrauwen 

Dankzij Microblading, de term die eigenlijk gebruikt wordt voor alle PMU technieken waarmee kleine individuele haartjes worden ingekleurd, wordt nog steeds continue verbeterd; De trend van het moment is de powderbrow.  Eerst wordt door microblading de individuele haartjes ingetekend en vervolgens wordt als het ware de rest van het gebied zachtjes ingekleurd. Het poederachtige effect geeft een hele natuurlijke uitstraling aan de wenkbrauw. Ook deze procedure is niet geheel pijnloos, maar echt heel zeer doet het ook niet. Vooral als je bijvoorbeeld gebruikt maakt van Emla créme om het gebied te verdoven. Schrik alleen niet van het geluid, dat hoor je namelijk wel.  En wees gewaarschuwd, de kleur is de eerste tijd nog veel donkerder dan het uiteindelijke resultaat. Na twee weken is de kleur namelijk zo’n 40% lichter. Het resultaat blijft zeker een jaar optimaal. 

Mond 

Weet je nog dat iedereen in de jaren ‘90 een donkere lipliner had? Nou, dat doen we dus niet meer. De trend is nu om je hele lippen in te laten kleuren. Met het verstrijken van de jaren, verliezen je lippen definitie. Door die definitie weer terug te brengen, krijg je een veel jongere uitstraling. Ook is het door middel van kleur mogelijk de illusie te wekken dat de lippen veel voller zijn dan dat ze eigenlijk zijn. Dus jonger en voller, win-win situatie! Het zijn natuurlijk wel je lippen en deze zijn vanzelfsprekend erg gevoelig. Verwacht bij deze behandeling wel iets meer gevoeligheid.  Maar ook hier is het gebruik van de verdovende zalf aan te raden. En probeer je lippen niet te likken.  

Tache de beauté 

Waar vroeger nog wel eens gevraagd werd om een schoonheidsvlekje a la Cindy Crawford, tegenwoordig bestaat de vraag vaker uit kleine sproetjes zoals bij Meghan Markle. Ook deze zorgen voor een jeugdige uitstraling en met de huidige pigmenten kun je het ontzetten natuurlijk laten ogen. En dit is natuurlijk ook een prachtige behandeling om je gezicht er uit te laten zien alsof je in de zon bent geweest, zonder dat je daadwerkelijk last hebt van de schadelijke UV-straling. 

Zorg dat je heel tevreden bent over het patroon van de sproetjes die de specialist voortekent. En probeer je gezicht zo lang mogelijk droog te houden in dit geval. Gebruik zeker geen Botox of chemische peelings de eerste weken na de behandeling.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment