De feiten over permanente make up

feiten-pigment-pmu

Het is bijna niet meer weg te denken uit de schoonheidsindustrie, de beauty salons die zich specialiseren in permanente make up, ook wel PMU genoemd, springen als paddenstoelen uit de grond. Dus hoog tijd dat we Permanente make up eens wat dichter onder de loep nemen. Is het echt zo ideaal? Scheelt het echt zo veel tijd tijdens het aanbrengen van je make-up ‘s morgens? Wij zetten de meest gevraagde feiten even voor je op een rijtje 

Bij permanente make-up wordt in de bovenste laag van de opperhuid een pigmentvloeistof aangebracht door middel van een dunne naald, die supersnel op en neer gaat. Hetzij manueel door de specialist, hetzij elektrisch. Dit pigment is zeer huidvriendelijk. 

Lipliner 

Eén van de vele mogelijkheden van PMU  is het aanbrengen van een lipliner. Zo kun je je lipcontouren een extra accent geven. Ook kun je ervoor zorgen dat je de vorm van je lippen symmetrisch kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld voor een opvallende kleur kiezen, maar ook voor een zeer natuurlijke bijna onopvallende kleur. Je kunt je lippen ook met een schaduweffect voller laten lijken, een zogeheten full lip behandeling.  

 

Wenkbrauwen 

Over het algemeen worden er erg veel cosmetische behandelingen gedaan met permanente make-up. Zo kun je bijvoorbeeld je wenkbrauwen een behandeling geven, waarbij dunne of onregelmatige haargroei gecorrigeerd kan worden. Zo wordt er een egale en gelijkmatige wenkbrauwlijn gecreëerd. Je wenkbrauwen zijn tenslotte de omlijsting van je ogen en als ze mooi en verzorgd zijn, dan trekken ze als vanzelf de aandacht naar je ogen. wekkenOok kunnen er zo bijvoorbeeld littekens in de wenkbrauw gecamoufleerd worden zodat deze onzichtbaar zijn. Ideaal voor iedereen die ontevreden is met hun wenkbrauwen. 

 

Eyeliner 

Eén van de andere populaire behandelingen op het moment in PM, is een (semi)permanente eyeliner. Waar je wenkbrauwen de omlijsting van je ogen zijn, dan zijn je ogen de vensters van je ziel.  Met behulp van verschillende kleuren kan het aanzicht en de uitstraling van de ogen worden veranderd en worden verfraaid door tussen de wimperhaartjes pigment aan te brengen. Bij een deskundige specialist zal het resultaat er natuurlijk uitzien en een mooie oogopslag geven. Wat ook veel gedaan wordt, is de eyeliner zo vol en dik worden aan te zetten, bijvoorbeeld met een ‘wing’ of  ‘cateye’ zodat je zelf geen eyeliner of kohlpotlood meer hoeft te gebruiken. Iedere ochtend opstaan met een frisse, wakkere blik! 

 

 

Naast de hier boven al genoemde cosmetische toepassingen, zijn er ook een aantal medische toepassingen voor permanente make up. In de medische wereld wordt bijvoorbeeld ook de tepelhof gepigmenteerd na een borstreconstructie of een borst besparende operatie na borstkanker. Met behulp van permanente make up kan een nieuwe en natuurlijk ogende tepelhof worden aangebracht als deze door een operatie is verdwenen.  

Twaalf feitjes die je graag wilt weten over permanente make up 

 1.  Een behandeling doet niet echt pijn, maar is ook niet helemaal gevoelloos. Er kan vooraf wordt vooraf wel een verdovende crème aangebracht, maar die moet je wel zelf van tevoren bij je huisarts te halen.
 2. Permanente make-up is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Dit kan voor met als doel er verzorgd uit te zien en voor mensen die een correctie nodig hebben.
 3. Hoewel permanente make up altijd aanwezig blijft in je huid, vervaagt het in de loop der tijd door blootstelling aan UV-licht en natuurlijke huidvernieuwing. Dit verschilt uiteraard per persoon. Niemand ter wereld heeft dezelfde huid, celvernieuwing of afweersysteem.
 4. Voordat de specialist je gaat pigmenteren, wordt er eerst voorgetekend. De kans is dus echt heel erg klein dat je het niet mooi vindt, want je ziet van tevoren precies wat er gaat gebeuren en hoe het er uitziet. Natuurlijk wordt er vooraf ook uitgebreid met jou besproken wat je wensen zijn.  Wees dus ook zeker niet bang om vragen te stellen aan de specialist die je hebt uitgekozen. Het is jouw gezicht en jij moet echt 100% tevreden zijn. 
 5. De kleur wordt uitgezocht door de specialist samen met jou. Er zijn zo’n honderd verschillende kleuren en deze zijn verschillend voor ieder soort huidtype. De specialist is deskundig en kan je op de juiste manier adviseren welke kleur of kleuren welke het beste bij jou en jouw specifieke huidskleur passen.  
 6. Naast je permanente make-up kun je prima je eigen make-up blijven gebruiken. Veel permanente make-up dient niet persé als zichtbare make-up. Het helpt om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. Tenzij je natuurlijk kiest voor een uitgesproken make-up. 
 7. De meeste behandelingen duren ongeveer anderhalf uur.  
 8. Je hoeft geen rekening te houden met een speciale nazorg behandeling. Wel zijn er bepaalde richtlijnen die je specialist aan je mee geeft na de behandeling. En aan deze richtlijnen kun je je het allerbeste aan houden voor het meest positieve resultaat.  
 9. Schrik niet van het eerste resultaat. Je specialist weet al dat de kleur in de 1e week behoorlijk vervaagt, dus de kleur van het pigment kan dus wat ‘hard’ overkomen. Het eindresultaat is niet meteen zichtbaar. Na ongeveer drie tot vijf weken is het eindresultaat pas zichtbaar. 
 10. Permanente make-up is veilig om te laten zetten. Er zijn weinig risico’s bekend. Wat voor zou kunnen komen is een allergie voor één van de kleuren, maar dit kan van tevoren bekeken worden door de specialist. Bovendien, als je een goede salon hebt uitgekozen is deze goedgekeurd door de GGD een aangesloten bij de Anbos, de branchevereniging voor (schoonheids-)specialisten 
 11. permanente make up is zeker niet hetzelfde als tatoeëren. De enige overeenkomst is dat door middel van een naald pigment in de huid wordt gebracht, maar houdt het dan ook mee op. Zowel de technieken als de gebruikte apparatuur en de samenstelling van de pigmenten verschilt.  
 12. De prijzen voor permanente make up verschillen per salon en zelfs per provincie. Je moet echter wel denken aan bedragen ruim boven de honderd euro, maar dit verdiend zichzelf natuurlijk snel genoeg terug in gemak en tijdsbesparing.

 

Het ziet er naar uit dat permanente make up niet snel meer zal verdwijnen. En gelukkig maar, het draagt zeker bij aan een mooie verzorgde uitstraling! En dankzij alle nieuwe technieken en verbeteringen is het een ontzettend goed alternatief voor veel dure make-up of gewoon om lekker tijd te besparen ’s morgens. Wij kunnen het je dus echt aanraden. Zorg wel altijd dat je een goede specialist uitzoekt. Onze tip? Check social media voor recenties en foto’s.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment